Láthatatlan, és hihetetlen fontos

Az ember, ha a saját életére gondol is bőven előfordul benne egy láthatatlan kis szörnyeteg, ami mindent, még a teljes egészségünket is tönkre tudja tenni, ez pedig nem más, mint a stressz. Hányszor hallja az ember, ha az orvoshoz fordul valamilyen problémával, hogy a stresszmentes élet a kulcsa a gyógyulásnak. Igen, csak azt már senki sem mondja el, hogy ezt mégis hogyan kellene tudni megoldani az embernek. Mégis hogyan szervezze úgy a mindennapokat, a közlekedést, a munkát, a gyereknevelést és a párkapcsolatot, hogy abban ne legyen stressz. Hogyan tudja megoldani azt, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt élete legyen, az összes őt érő feladat ellenére? Természetesen nagyon nehezen. És az is természetes azt gondolom, hogy ha minket, a saját életünken ennyire befolyásolja a stressz, akkor bizony ettől nem mentesül a vállalkozásunk sem.

A vállalkozások számára a stressz szintén láthatatlan, de sokszor hatalmas problémát és hanyatlást okozó tényező, amit bizony ha nem kezelnek időben és megfelelően, akkor hihetetlen nagy károkat tud okozni. Nekem is rengeteg idő eltelt addig, amíg ezt felismertem, és bizony a hanyatlás is megkezdődött a cégben mire rátaláltam a kogwheel csapatára és stresszkezelés szolgáltatásukra.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy figyeljen oda a stressz okozta hatásokra ne csak a életében, hanem bizony a cégében is, hiszen hihetetlen nagy problémát és károkat tud okozni, ami sokszor visszafordíthatatlan folyamatokat okoz, akár a cég teljes vesztét eredményezve. Számtalan ember életéért felelős egy vállalat tulajdonosa, hiszen sok embernek biztosítunk munkát és megélhetést. Ne hagyjuk, hogy egy ilyen láthatatlan mumus megakadályozza a hosszú távú sikerek és üzleti célok elérését.