Életem legnagyobb változása

Az ember életében nagyon sokszor fordul elő kisebb törés, változás, és szerencsére csak pár alkalommal kell nagyobb gondokkal vagy teljes változásokkal szembe néznünk, hiszen azok mindig nagy port kavarnak nem csak a mi de a környezetünk életében is. Nekem egészen idáig nem kellett túl nagy feladatokkal vagy gondokkal megküzdenem, hiszen van egy jó szakmám, elvégeztem egy második képzést is egy egyetemen, közben megnősültem és bizony minden arra mutatott, hogy nemsokára fog születni egy gyermekem és boldog házas életem lesz hosszú – hosszú éveken keresztül. Ez sajnos az elmúlt egy hónapban gyökeresen megváltozott. A feleségem ugyanis úgy döntött, hogy nem szeretné velem folytatni a kapcsolatot és arra kért hogy váljunk el.

Persze az első gondolatom nekem is a kétségbeesés és a pánik volt, hiszen úgy tűnt, hogy egyetlen mondattal teljesen tönkrement az életem. Később azonban ahogy tisztultak az érzések és a gondolatok a fejemben rájöttem, hogy tulajdonképp hálásnak kell lennem a feleségemnek, mert neki volt bátorsága kimondani azt, amit nekem nem igazán volt sosem, hogy már nem működik a kapcsolatunk és jobb mindkettőnknek, hogy ha külön válnak az útjaink. Ezek után pedig úgy döntöttem, hogy új életet kezdek a fővárosban, hiszen mindig is arra vágytam, hogy Budapest belvárosában lakjak, kihasználva a város minden lehetőségét, a színházaktól kezdve a sétáló utcák kis hangulatos éttermein keresztül mindent. Munkahelyet kerestem, és gyorsan találtam is hála a jó égnek, és már csak az albérlet volt hátra.

Persze hihetetlen költségekkel jár egy élet újra kezdése, és arra döbbentem rá, hogy nem igazán marad keretem arra, hogy egy teljes albérletet kibéreljek magamnak, ráadásul nem is ártott volna mellém a társaság, így aztán arra az elhatározásra jutottam, hogy nem albérlet, hanem kiadó szoba lesz a tökéletes megoldás számomra. Az egyik nagyon jó barátom ajánlására fel is vettem a kapcsolatot a kiadoszobabudapest.hu csapatával, és azt kell mondjam, hogy ezzel minden gondom meg is oldódott. Szebbnél szebb szobákat mutattak nekem, és sikerült megtalálni azt a kompromisszumos tökéletes megoldást számomra, ami még anyagilag is belefért és élményben is megfelelő számomra, hiszen nincs messze a belvárostól, a szoba pedig gyönyörű. A lakás többi lakója pedig hihetetlen aranyos, és rájöttem, hogy nagyon jót tett nekem ez a váltás és változás. Remélem a következő próbálkozásom jobban fog elsülni a házasság oltárán. Addig is büszke vagyok rá, hogy nem romjaim között fetrengek, hanem erőt vettem magamon és új életet kezdtem, méghozzá nem is akármilyet.