A vállalat egyik kulcsa

Ha egy ember nekikezd egy cég kialakításába és azon töri a fejét, hogy mi lenne a legmegfelelőbb ötlet, terv, és egyáltalán az életképes-e, eladható-e a termék a piacon, van-e olyan ember, aki hajlandó lenne azt megvenni, ráadásul a kiszámolt minimális áron, és hát hogy van-e egyáltalán kedve és ereje ahhoz, hogy éjt nappallá téve a célok teljesülésén dolgozzon, érez-e magában annyi kitartást, hogy megbirkózzon minden akadállyal ami szembe jön,  és még folytathatnám, hiszen a sor végtelen. Ha ezeken átlépdelünk, megtaláltuk a megfelelő tevékenységi kört, ahol a piaci rés is megfelelő, fizetőképes kereslet van, akkor döbbenünk rá, egyedül nem leszünk képesek végig vinni a folyamatokat – a legtöbb esetben – szükségünk van alkalmazottakra.

Amikor én megalapítottam a cégemet, nekem is ez volt az első gondolatom, és rájöttem, hogy legalább öt munkavállalóra szükségem van amunka elvégzéséhez, azt gondoltam, hogy nez nekem nem lesz annyira nehéz feladat, mert rengeteg kérdést és problémát, nehézséget megoldottam már a kezdetek óta, nem csak a cégemben, az előző munkahelyemen is. Már az elindulás küszöbén állok, nem lehetetlen feladat néhány jó szakembert bevonni a cégbe, akik nem csak szakmailag, de emberileg is illeszkednek hozzám és a cég küldetéséhez is, mivel speciális területen kezdtem meg a tevékenységemet. Ez azonban koránt sem volt így.

Belekezdtem a keresgélésbe, de nagyon sok esetben kudarc lett a vége. Kétségbeesésemben ezt elpanaszoltam egy nagyon jó ismerősömnek, aki szintén vállalkozó, és azt reméltem valamilyen jó tanáccsal el fog látni. Meg is tette, azt mondta, hogy keressem fel a kogwheel munkatársait és vegyem igénybe az assessment center szolgáltatást. Mondanom sem kell, hogy fogalmam sem volt miről beszél, vagy mit jelent ez, de bólogattam, mintha tudtam volna amint megnéztem a honlapjukat már mindent értettem a tanácsával kapcsolatban. Ez ugyanis nem más, mint egy munkaerő kiválasztást segítő szolgáltatás, ami hatalmas segítséget nyújt hogy a rendelkezésre álló jelentkezőkből a lehető legjobb és legalkalmasabb embereket tudjam kiválasztani az egyes munkakörök betöltésére.

A Kogwheel segített a több jelölt összehasonlításában, hatékony kiválasztási módszer megválasztásában, és abban, hogy a kulcsemberek a lehető legmegfelelőbb jelentkezők közül kerüljenek ki, akik aztán minden szinten megállják helyüket a vállalati működés során, nem csak szakmai, de emberi és kommunikációs szempontok tekintetében egyaránt.

Nem sokkal később, egy személyes beszélgetés során belül még többet sikerült megtudnom a szolgáltatásról, és már kétség nem fért bele, hogy nekem ez segíteni fog és nagyon nagy szükségem van rá. Az együttműködés pedig annyira jól sikerült, hogy azóta is szoros kapcsolatban állunk, rengeteg tréninget és fejlesztést bonyolítottak le a cégnél a csapat szakemberei, és így a cégem egy folyamatos fejlődést tudhat magáénak. Csak ajánlani tudom a őket, biztos vagyok benne, hogy senkinek sem fognak csalódást okozni.