A főnököm nagy kérése

Az én munkám nem egy megszokott bolti eladó, vagy irodai munkakör, mint másoknál megszoktam, mert bár irodában dolgozok, és felelek bizonyos irodai teendők tökéletes ellátásáért is, bizony szinte minden nap egy nehéz helyzetben és pozícióban lévő ember, egy vezérigazgató személyes pszichológusaként lépek fel, hiszen személyi titkárként az egyéb teendők, napi szervezési feladatok mellett muszáj elérnem azt, hogy magabiztos legyen, minden információval rendelkezzen és semmiképp se legyen bármi miatt ideges vagy frusztrált – természetesen a napi teendők is pont eleget adnak ebből számára.

Jó barátok lettünk az évek során, bár nem volt egyszerű a közös munka kezdete, főleg a fentiek tükrében, de azt mondhatom, ma már ismerem annyira, hogy tökéletesen tudom kezelni a jó és rossz hangulatait egyaránt. Persze neki is van családja, magánélete, gyerekei, amik néha reggelente tükröződnek az arcán, és balgaság lenne azt gondolni, hogy ennek feloldása nem a személyi titkár feladata. Igenis az. Muszáj elérnem valahogy, hogy a napra és a teendőkre tudjon koncentrálni, ez pedig úgy nem megy, ha a családjával való nehézségeken, feladatokon vagy konfliktusokon gondolkodik a nap közben.

Minap például behozta a felesége telefonját, ami rendhagyó módon android készülék – hiszen neki mindene apple – és megért, hogy valahonnan kerítsek számára egy tökéletes samsung telefon szervíz csapatot, mert neki nem lesz rá ideje, de a feleségével való vitában rengeteget segítene, ha úgy érkezne haza, hogy tökéletes állapotban van a készülék. Nekem nem is kellett több, felkeresem a magánéletemből jól ismert androidszerviz.hu csapatát és azonnali segítséget kértem tőlük. Ők mint ahogyan mindig, most is azonnal segítő kezet nyújtottak, és mire a főnököm vissza jött este a nap végén az irodába, egy csoki kíséretében ott volt a teljesen tökéletes készülék az asztalán. Persze nem győzött hálálkodni, hogy nem csak felkerestem a csapatot, hanem meg is javíttattam a készüléket, a csokiért pedig jár nekem egy plusz szabadnap, mert szent lesz a családi béke. Így lehet jól csinálni egy személyi titkári pozíciót, azt gondolom máshogy nincs is értelme.