Te sem felejtheted el

Az embernek a cégalapítást illetően vannak olyan feladatai, melyek szinte elfelejthetetlennek tűnnek, hiszen könyvelő és ügyvéd nélkül az ember nem alapít céget, a munkavállalók hiányában a tevékenység nem tud megkezdődni, a megfelelő iroda vagy munkavégzési helyszín, raktár vagy műhely nélkül nincs hol végezni a munkát, egyszóval egészen egyszerűen kihagyhatatlanok az alapítást illetően, vannak azonban olyan kötelezően elvégzendő kötelezettségek melyeket igenis el tud felejteni az ember, mert jogszabály írja őket elő, de igazság szerint maximális szinten meg lehet kezdeni nélkülük a működést és a feladatok elvégzését, persze kivéve, ha maximális szinten teljeskörű gondolkodással az ember végig vizsgálja a vállalkozóra leselkedő veszélyeket és kötelezettségeket, mert akkor szembe tűnnek ezek a feladatok is.

A legáltalánosabb ilyen feladatkör a munkavédelem területe, hiszen aktív és valódi védelmet nyújtó munkavédelmi rendszer nélkül az ember bele tud fogni a munkába, ki tudja szolgálni az ügyfeleket, megkezdődhet az építőipari tevékenység vagy akár az irodai kiszolgálás is, azonban egyrészt a törvényi kötelezettségek, másrészt a munkavállalókra leselkedő veszély miatt igenis fontos, hogy egy jól működő védelem mellett kezdjék meg mindezt. Nem beszélve arról, hogy egy hatósági ellenőrzés esetén ennek hiányában az alig megkezdett tevékenység már romjaiba is dől, nem kevésbé a fáj bírság összegét tekintve. Egyszóval a munkavédelem feladatait már a tevékenység megkezdését megelőzően el kell végezni, és ehhez leginkább a megfelelő szakértő csapat tud a vállalkozó segítségére lenni.

A kockázatértékelés feladatait például senki sem felejtheti el, törvényi kötelezettség írja elő, és minden egyes munkafázist végig kell ennek személetében vizsgálni, ami később persze a munkavédelmi rendszer alapját fogja adni. Ennek hiányában, főleg, hogy ha egy ellenőrzéssel érintett időszakról beszélünk komoly birságra számíthat a vállalkozás, ami azt gondolom nem éri meg sem rövid sem hosszú távú működést tekintve.

Az activesafety csapata minden téren profi és maximális tapasztalattal áll a vállalkozások rendelkezésére a munkavédelem minden feladatát illetően, kifejezetten nagy tapasztalattal és tudással felvértezve az amúgy is igen bonyolult építőipari feladatok ellátását illetően. Azt javaslom tehát, hogy ha valaki nincs megelégedve a jelenlegi szolgálató csapatával, vagy esetleg nem talált még megfelelő segítséget, vegye fel velük a kapcsolatot. Biztosan maximálisan elégedett lesz a szolgáltatásukkal és annak eredményével.